tirsdag 15. mai 2012

Tomt for brød i butikken?

Eit innlegg under sterk inspirasjon frå bøndene sin såkalla "Brødaksjon", og ikkje minst den tidlegare franske dronninga Marie Antoinette, som levde eit svært beskytta liv på det store slottet Versailles, og slett ikkje kunne forstå kvifor folket gjekk rundt og svalt og ropte etter brød, når det finst så mange andre ting ein kunne ete i staden. "La dei ete kake!" sa ho, og meinte det sikkert godt.

Kanskje det kan vere ei trøyst for det hungrige norske folk, som snart kjem til å møte tomme brødhyller i butikkane: Det finst så utruleg mange deilige og gode kaker i verda! Så kva skal ein med brød?

Bak deg ei saftig og lekker 17.mai-kake, for eksempel, og et den medan vi ventar på den tvungne lønnsnemda. For det går vel ikkje så mange dagane før vi kjem til det punktet, i ei så viktig sak som manglande matvarer i butikkane? (Vi hugsar jo alle, med frysningar på ryggen, den store katastrofa som ramma oss i vinter. Den store smørkrisa var ikkje lett å komme over, og det blir vel ikkje betre no.)

Skal vi då aldri bli spart for matkatastrofer i dette landet vårt?


(Og til dei som skulle vere i tvil: Eg har stor sympati for bøndene i denne saka.)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar